img Wij hebben de beste letselschade experts in heel Nederland en adviseren u kosteloos

Letselschade Voetganger in het verkeer

Onze hulp is voor u in bijna alle gevallen helemaal Gratis! Als voetganger in het Nederlands verkeer beschikt u over een unieke positie.

Uw positie ten opzichte van ander verkeer is door de wet (artikel 185 van de Wegenverkeerswet) extra beschermd. Als deelnemer te voet geniet u extra bescherming. Deze bescherming is ook van toepassing wanneer u letselschade oploopt. Er is dan een grote kans dat u recht op een schadevergoeding. De Verenigde Letselschadebureaus claimen deze gratis voor u. Of u in aanmerking komt voor smartengeld kunt u direct testen via onze unieke letselschadetest.

Artikel 185 Wegenverkeerswet; bescherming fietser en voetganger

Bij een aanrijding tussen een gemotoriseerde en een niet-gemotoriseerde verkeersdeelnemer gaat de gemotoriseerde verkeersdeelnemer alleen vrijuit als er sprake is van overmacht. En dat is maar heel zelden het geval.

Verkeersongeval met fietser of voetganger jonger dan 14 jaar

Bij kinderen die jonger zijn dan 14 jaar geldt steevast een volledige schadevergoeding, of er moet, aan de zijde van het kind, sprake zijn van opzet of daaraan grenzende roekeloosheid. Daarvan is vrijwel nooit sprake.

Verkeersongeval met fietser of voetganger van 14 jaar of ouder

Bij personen van 14 jaar of ouder wordt minimaal 50 procent van de schade vergoed als er voor de bestuurder van het motorrijtuig geen sprake is van overmacht. Overmacht wordt niet snel aangenomen. De 50% kan meer worden, maar dat is onder meer afhankelijk van de ernst van de gemaakte verkeersfouten. Vervolgens is er de zogenaamde billijkheidscorrectie. Afhankelijk van onder meer de ernst van het letsel kan het slachtoffer vaak aanspraak maken op een hoger percentage schadevergoeding.

De 3 keer goed code bij Letselschade

De bureaus die aangesloten zijn bij VLB moeten voldoen aan strenge eisen. Omdat wij het slachtoffer op 1 hebben staan werken wij met een heldere aanpak volgens ‘de 3 keer goed code’. Wat dat inhoud leest u hier:

1. Geen Kosten bij letselschade


Als letselschade slachtoffer staat u bij de aangesloten bureaus altijd op nummer 1. Het eerste advies aan u is immer vrijblijvend. Nemen zij uw letselschade in behandeling, dan krijgt u bovendien van tevoren een KostenGarantie. De nota’s gaan rechtstreeks naar de tegenpartij. U krijgt zelfs nooit een factuur te zien.

2. Gelijk Antwoord bij letselschade


Als letselschade slachtoffer is uw situatie al onzeker genoeg. U zit niet te wachten op vage beloften. Duidelijkheid, dat is wat u wilt. Wint u telefonisch letselschade advies bij ons in, dan vertellen wij u direct of uw zaak kans van slagen heeft. Vraagt u dit via de website, dan krijgt u gegarandeerd de volgende werkdag antwoord. Helder en effectief!

3. Gelijk Bezoek bij letselschade


Vertrouwen in uw letselschadespecialist, dat is waar het om draait. Vraag de aangesloten experts om u te helpen en zij zijn binnen 1 week bij u thuis op bezoek. Om kennis te maken, om naar uw verhaal te luisteren en om met u naar de juiste oplossing te zoeken. Pas dan gaan zij – als u dat wilt tenminste – definitief voor u aan de slag. En u betaalt niets.

Wilt u weten of u in aanmerking komt voor een eventuele immateriële letselschadevergoeding? Doe dan direct onze letselschadetest.

Waardeer deze pagina